Transformeer je boekhouding met Odoo

Efficiëntie is de sleutel tot succes voor de moderne organisatie. Daarom kiezen wij bij Abstractive resoluut voor Odoo, een geïntegreerd bedrijfsbeheersysteem dat je helpt om je bedrijfsprocessen te stroomlijnen en je efficiëntie te verhogen.

De kracht van Odoo

Odoo is meer dan alleen boekhoudsoftware of ERP-software. Odoo is een volledige suite van bedrijfsapplicaties, waaronder CRM, e-commerce, boekhouding, voorraadbeheer, projectmanagement, verhuur en meer. Odoo wordt op verschillende manieren ingezet bij organisaties van alle groottes. Sommigen gebruiken de "full suite", anderen kiezen in eerste instantie voor één of twee apps, en breiden nadien al dan niet uit.

Al deze tools zijn geïntegreerd in één suite en delen dezelfde gegevens. Hierdoor kan Odoo immense efficiëntiewinsten leveren. Denk aan:

  • Vermijden van dataduplicatie, één single source of truth
  • Geen dure en onderhoudsintensieve integraties tussen verschillende softwarepaketten
  • Met Odoo Studio ga je zelf aan de slag om velden toe te voegen en automatisaties door te voeren

Baanbrekende boekhoudfeatures

Het correcte beheer van de boekhouding vormt in veel bedrijven nog een uitdaging. Veel bedrijven wachten te lang met facturatie, wat een negatieve impact heeft op de cashflow. Langs de andere kant glippen veel leveranciersfacturen door de mazen van het net en is het elke maand of elk kwartaal een hele opdracht om deze te gaan opvissen uit verschillende platformen, mailboxen etc.

Dankzij Odoo automatiseer je veel van deze taken, en is het veel eenvoudiger om deze periodiek uit te voeren. Met functionaliteiten zoals een bankkoppeling via API's, OCR-technologie om leveranciersfacturen en onkosten te lezen, realiseer je een aanzienlijke tijdbesparing. Je verkoopfacturatie kan automatisch doorvloeien uit gegevens van andere apps, zoals de e-commerce, verkoop, voorraad, verhuur en timesheets.

Dankzij automatische boekingen van afschrijvingen, uitgestelde omzet en uitgestelde kosten , kan je zeker zijn, dat telkens je rapporteert, alles in acht genomen is.

Directe toegang & transparantie

Odoo stelt je in staat om zélf je boekhouding in handen te nemen, zonder dat je hiervoor een bijscholing moet gaan volgen. Veel bedrijven die met externe boekhoudkantoren met eigen software werken, hebben geen zicht op hun huidige cijfers. Zelfs met toegang tot het boekhoudpakket, zijn de cijfers waarschijnlijk niet up-to-date, gezien een externe boekhouder niet elke dag je gegevens up-to-date brengt.

Odoo biedt jou als ondernemer real-time toegang tot al je financiële gegevens.

Samenwerken zoals nooit tevoren

Traditioneel werken ondernemers en hun boekhouders vaak los van elkaar, in eigen systemen. Met Odoo werk je samen met je boekhouder in hetzelfde systeem. Dit betekent dat je allebei altijd toegang hebt tot dezelfde, meest actuele informatie. Vragen, correcties of verduidelijkingen kunnen direct in het systeem worden aangepakt, wat zorgt voor een directe communicatielijn tussen alle betrokken partijen.

Gratis zelf Odoo ontdekken?


We helpen je met de initiële opzet van je databank op odoo.com tijdens een gratis consult.


Ik probeer het gratis uit​

Op zoek naar meer informatie?


Tijdens een gepersonaliseerde demo overlopen we jouw noden en kijken we hoe we Odoo het beste kunnen inzetten voor jouw bedrijf.


Ik boek een demosessie

Deze organisaties gingen u voor en kozen Odoo en Abstractive voor hun financieel beheer

Logo Fermax

Logo Assuralia

Logo Febelfin

Logo VDC & BO

Logo Pro Well

Logo Group Van Vooren

Houtland logo

Logo AVL

Dialog logo