Een vakantiehuis verhuren

…was nog nooit zo eenvoudig

Een vakantiehuis verhuren kan een mooi rendement opleveren, maar brengt ook heel wat extra werk met zich mee. Vooral het praktische aspect zoals administratie bijhouden, boekingen plannen en sleutels uitwisselen kunnen veel tijd in beslag nemen. Wij zijn daarom samen met een klant de uitdaging aangegaan om het hele proces te analyseren en na te gaan waar we tijd konden besparen door te automatiseren.

Verwerking van boekingen en reservaties

Om een vakantiewoning te verhuren zijn er boekingen nodig. Tegenwoordig is het internet hiervoor niet meer weg te denken. Een aantrekkelijke website met een boekingsmodule kan veel administratie besparen. Met Odoo hebben we deze website kunnen verwezenlijken. Het systeem zorgt voor de volledige afhandeling van een boeking. Zo worden data gereserveerd zodat dubbele boekingen voorkomen worden.

Tevens zorgt Odoo voor het versturen van een bevestiging en factuur naar de huurder. Een bijkomend voordeel is dat deze laatste direct wordt ingevoerd in de boekhouding van de verhuurder. Als kers op de taart stuurt het systeem op de dag van verhuur automatisch een sms naar de huurder met alle belangrijke gegevens op een rijtje.

Toegang zonder sleutel

Een ander aspect waar veel tijd in kruipt is de overdracht van de sleutel. Het kan soms lastig zijn om een tijdstip af te moeten spreken, zowel voor de huurder als verhuurder. Wij zijn op zoek gegaan naar een manier waarbij onze klant niet langer afhankelijk is van een sleutel. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van het bestaande domoticasysteem van het vakantiehuis. Door dit te koppelen aan Odoo kan het systeem voor elke huurder een persoonlijke code aanmaken om toegang te krijgen tot de woning. Zo is een sleutel overbodig en kunnen de gasten aankomen wanneer het hen uitkomt. Uiteraard werkt deze code alleen gedurende de periode van de reservering.

Ten slotte hebben we een melding ingesteld die automatisch wordt verstuurd naar het schoonmaakteam wanneer de huur afgelopen is. Zo is de woning weer helemaal in orde voor de volgende huurders. Een vakantiehuis verhuren was nog nooit zo makkelijk.

Vrijblijvend advies op maat

Uiteraard is bovenstaande case maar een voorbeeld. Wij bouwen software op maat voor kleine en grote bedrijven. Wil je weten hoe wij ook jouw bedrijf kunnen helpen? Neem dan contact met ons op en maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend gesprek. Wij helpen je graag verder.

CONTACTEER ONS

Verhoog je productiviteit

Ontdek de overige functies en mogelijkheden van Odoo

MEER INFORMATIE