Bepaal eenvoudig de optimale verloningsmix voor elke bedrijfsleider

Als softwareontwikkelaar hebben we samen met MoveteX, gespecialiseerd in wiskundige algoritmes, het softwarepakket ‘Fiscaal optimaal’ ontwikkeld.

Wat is Fiscaal Optimaal?

‘Fiscaal optimaal’ is een softwarepakket voor boekhouders en accountants, dat de optimale verloningsmix voor zaakvoerders van vennootschappen berekent. Het is de bedoeling om zo efficiënt mogelijk geld uit hun vennootschap te halen en dat kan niet door standaardprofielen toe te passen. Een grote uitdaging, want de fiscale wetgeving is zeer complex. Zodra één parameter wijzigt, moet alles opnieuw worden berekend. Met ‘Fiscaal optimaal’ is dat vanaf nu verleden tijd, want het systeem voert alle berekeningen uit.

Hoe werkt het?

De boekhouder/accountant maakt een gepersonaliseerd profiel aan van de klant door diverse gegevens in te voeren. Data omtrent de familiale situatie van de zaakvoerder, zoals de burgerlijke stand, eventuele scheiding(en) en (buitenechtelijke) kinderen, en kerncijfers omtrent de vennootschap. Vervolgens dient de klant te bepalen hoeveel de vennootschap mag uitgeven aan zijn/haar verloning. Het systeem berekent dan de optimale verloningsmix op basis van alle ingevoerde data en de fiscale wetgeving. Tenslotte genereert het een voorstel, waarin diverse parameters nog kunnen worden aangepast. Zo kan ervoor gekozen worden om andere voorkeuren op te geven qua maaltijdcheques, pensioensparen, etc.

Wat zijn de voordelen ervan?

‘Time is money’ en de tijdwinst die het systeem genereert voor boekhouders en accountants is enorm. Ze winnen veel tijd doordat ze niet alles opnieuw moeten berekenen als er één parameter verandert, zoals een huwelijk, het krijgen van een kind of een wijziging in de fiscale wetgeving. Vooral in het laatste geval biedt het systeem een grote meerwaarde. Indien een wet wijzigt, past het systeem het hele klantenbestand direct aan door alles opnieuw te berekenen. Indien daardoor de verloning van bepaalde klanten niet meer optimaal is, krijgt de boekhouder/accountant een melding. Zo weten zij op een eenvoudige manier welke klanten ze moeten contacteren voor een aanpassing van hun verloning. Het is niet alleen een winstgevende manier van werken voor boekhouders en accountants, het biedt ook zekerheid aan zaakvoerders. Met dit systeem weten zij zeker dat ze een optimale verloningsmix hanteren.

Het menselijke aspect en vertrouwen

Ondanks dat ‘Fiscaal optimaal’ alles kan berekenen, vervullen boekhouders en accountants nog steeds een belangrijke rol. Ze ontvangen een boodschap van het systeem, dat ze vervolgens op de juiste manier aan de klant kunnen overbrengen. Als adviseur blijven ze een belangrijke vertrouwenspersoon en vormen ze een brug tussen hun klant en het systeem.

Wens je als boekhouder/accountant meer tijdwinst te genereren en de voordelen te ontdekken van ‘Fiscaal optimaal’? Of heb je nog een vraag omtrent dit systeem? Aarzel niet ons te contacteren, dan beantwoorden we graag al je vragen.

Wist je trouwens dat we met ‘Fiscaal optimaal’ werden geselecteerd voor het Start it-traject van KBC en begeleid door professionele coaches?

Zelf een online business starten?