Breid Odoo uit met een boekingsmodule op maat

Wist je dat Abstractive een vaste partner is van Odoo? Odoo is een gebruiksvriendelijke management software om je processen te automatiseren en relevante data optimaler te gebruiken. Hierdoor verhoogt je productiviteit als KMO aanzienlijk. Deze all-in-one-oplossing heeft tal van functionaliteiten (van verkoop tot levering), die we kunnen uitbouwen en aanpassen aan je noden, wensen en technologie. Zo ook een boekingsmodule op maat.

Gebruiksvriendelijke boekingsmodule om zelf te beheren


Stel, je hebt een vakantiehuis dat je wil verhuren. Daar komt heel wat bij kijken op administratief vlak. Het bijhouden van boekingen, het maken van facturen, het mailen van bevestigingen, etc. Wat als dat allemaal automatisch zou kunnen verlopen? Goed nieuws, want dat kan met een uitbreiding van Odoo! Doordat Abstractive een gebruiksvriendelijke boekingsmodule op maat ontwikkelt, die je zelf kan beheren.

Overzichtelijke kalender
Een mogelijke vakantieganger ziet in een oogopslag de beschikbaarheid in een overzichtelijke kalender. Hij kan eenvoudig kiezen tussen een verblijf van een week, midweek of weekend, waardoor de aankomst- en vertrekdata automatisch worden aangepast. De huurder kan ook een promocode ingeven om van korting te genieten.

Betalingssysteem Mollie
Na het boeken komt de stap van de betaling. Doordat de boekingsmodule steunt op de betalingsprovider Mollie kan de huurder zijn boeking direct betalen via diverse mogelijkheden, zoals Bancontact en Paypal.

Automatisatie achter de schermen


Doordat de boekingsmodule aan Odoo is gelinkt, verlopen heel wat processen automatisch.

Offertes maken
Wanneer de huurder een verblijf heeft geboekt, is er achter de schermen een offerte opgemaakt. Daarop staan alle gegevens die de persoon heeft ingevuld. Is de betaling na 1 uur niet uitgevoerd? Dan zal het boekingsslot automatisch terug openen. Per promocode kan ook worden bepaald hoeveel procent korting de boeker juist ontvangt.

E-mails versturen
Als de betaling correct is uitgevoerd, dan start er een automatische e-mailflow. De huurder ontvangt een bedankingsmail na de boeking. Een aantal dagen voor verblijf kan ook een e-mail worden verstuurd met bepaalde toegangscodes, meer informatie over de streek, etc.

De voordelen van een boekingsmodule met Odoo


Door je boekingsmodule aan Odoo te linken, geniet je van een automatische boekhouding. Je hoeft niet alles manueel bij te houden en wint daarmee veel tijd. Bovendien kan je de boekhouding van je vakantiehuis verweven met die van je bedrijf en alles op dezelfde manier opvolgen. De boekingsmodule is slechts een voorbeeld van de uitbreidingsmogelijkheden op maat. Wil jij ook de standaardsoftware van Odoo laten aanpassen aan jouw noden, wensen en technologie? Dan doen we dat graag! Neem gerust contact met ons.