Bespaar tijd en geld met het automatiseren van je inkoopproces

Het inkoopproces beheren is voor een onderneming of groothandel niet altijd een gemakkelijke opdracht. Waar doe je je aankopen en hoe zorg je ervoor dat je genoeg voorraad hebt om aan de vraag van je klanten te kunnen voldoen? Om tijd te besparen is het automatiseren van dit proces zeker het overwegen waard. Wij leggen in deze nieuwe blog uit wat de voordelen zijn en hoe je door het automatiseren van je inkoopproces ook nog eens geld kan besparen.

Je inkoopproces beheren met een realtime overzicht van je voorraad

Het grootste voordeel van het automatiseren van het inkoopproces is dat je direct toegang hebt tot een overzicht van je actuele voorraad. Wanneer je werkt met verschillende verkoopkanalen is dit zeker geen overbodige luxe. Zo kan je zowel je webshop als het kassasysteem van je winkel aansluiten op het systeem. Verkoop je een product dan wordt de voorraad automatisch en onmiddellijk aangepast. We koppelen dit voorraadbeheer vervolgens aan je inkoopproces.

Automatische inkopen bij leveranciers

Door een minimumaantal in te stellen voor een bepaald product weet het systeem automatisch wanneer er een nieuwe bestelling geplaatst moet worden bij de leverancier. Je kan voor elk product bepalen hoe je de voorraad wil aanvullen. Door je systeem te koppelen aan de software of webshop van je leverancier kan de bestelling vervolgens automatisch geplaatst worden. Het systeem houdt hierbij zelfs rekening met lopende promoties of bulkprijzen en helpt je zo geld besparen.

Een ander voordeel is dat je inzicht krijgt in allerlei statistieken. Niet alleen krijg je een overzicht van de hoeveelheden die zijn ingekocht, ook prijsschommelingen en vertragingen zijn raadpleegbaar. Breng zo eenvoudig de kwaliteit van je leveranciers in kaart. Het is zelfs mogelijk je eigen prijzen te baseren op de prijzen van je leveranciers.

Bespaar tijd en geld met software van Odoo

Wil jij ook gebruik maken van een automatisch inkoopsysteem? Als partner van Odoo beschikken wij over software die wij volledig op jouw behoeften kunnen afstemmen. Neem contact met ons op en maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.